Pattaya / dag 1

Nu sitter jag och Tobb pa ett internetcafe i Pattaya och letar efter en resa harifran. Resan till Bangkok gick valdigt bra och vi fick sova en hel del. Vi har daremot sovit typ 8 timmar idag pa dagen och darmed gatt miste om en dag i "vackra" Pattaya.
Klockan ar 8 pa kvallen har och vi kan omojligt hitta en bar utan thaiflickor som vill ragga kunder, fruktansvart, I know. Vi har precis varit pa skonhetssalong och tagit en valmehovlig massage och pedikyr for mina stackars fotter. Det gjorde dom gott. Nu ska vi ge oss ut i det okonda distriktet och spana pa folk och kanske dricka en drink. Vi far se! Harebrahej!


shiet, incheck.

Shit. Nu går planet om typ 9 timmar - scary! Resan som jag väntat på i typ tre månader nu, händer faktiskt imorrn. Och jag är stirrig, glad och samtidigt vemodig. Jag avskyr avsked mer än något annat.

Nu är resan till Vietnam bokad och betald, resan från Bangkok till Samui bokad och klar, schyst. Jag hoppas bara att min budget kommer hålla nu. Blir tveksam när min mycket pessimistiska pojkvän säger att allt är mycket dyrare än vad andra påstår. Näe. Nu ska jag ta och sova en stund. Nästa gång vi hörs är jag i Thailand och dricker goda drinkar, solar och njuter av livet!

by fuckers!

Sovande dag.

Vaknade vid halv sju idag och kände mig inte ett dugg utsövd. Somnade väl runt tre inatt, trots att jag kände mig trött sen jag gick och la mig vid 1. Hur som helst har jag betett mig som en zombi idag. Jag har varit seg på jobbet, kommit för sent till ärenden etc. Not good. Men ingen har iaf klagat vilket är skönt.

Nu sitter jag hemma och snackar med Tobb på msn. Blir nog att vi åker till Vietnam, min pojk har gjort en del efterforskningar och hittat det vietnameiska paradiset på östkusten. Låter bra! Ikväll ska jag passa Tuld en stund, sen om jag orkar ska jag ta mig ut på en långpromenad i kylan - fyfan. Men it's worth it, eller nått.

Well, hörs väl


Exhausted

Idag har jag ruggit ont i benen. Men jag har vaknat i tid. Planen för idag är att hämta ut mitt pass, åka och sola samt diska den mirakulöst stora disken härhemma. Ikväll är det jobb - sista kvällspasset så jag har i ett svagt ögonblick lovat att bjuda mina kollegor på tårta? Well. Vi får se.

Resten av veckan är det jobb dagtid som gäller. Till fredag, efter det är jag ledig. Jag och Tobbe planerade vår resa igår. Ser ut som det blir:

Bangkok - Pattaya (taxi eller turistbuss) övernattning i en natt eller två.
Pattaya - Koh Samet (taxi och båt), återhämtning och solande efter den långa resan.
Koh Samet - Bangkok
Bangkok - ? (ett land vi ännu inte bestämt. Malaysia, Laos eller Kambodja)
? - Koh Samui
Koh Samui - Koh pan-gang
Koh pan-gang - Bangkok Sen hemresa.

En "otroligt" efterlängtad uppdatering...

What's new liksom? Typ. En standardhelg. Fredagen var dock väldigt rolig. Vi hade lite party här hemma, en skön mix av människor. Allt från Memo till grannarna liksom, bättre kan det inte bli. Mycket skratt och sånt. Igår jobbade jag på dagen - duktig eller? Efter jobb blev det treehouse's spelning på Tuck. Standardtuck och standardgås. Spelningen var bra. Sen blev det grekkäk och sen metro. Schyst att få dansa lite for once. Vi körde hela gänget, även om stället för övrigt var rätt folktomt. Idag har jag haft en trevlig dag. Ätit lunch och promenerat runt på söder med pappa och Märt. Mötte upp Plan för en fika och en lång promenad på Söders höjder. Hornstull - Slussen - Mosebacke - Vitabergen - Årstaviken - Hornstull rundan blev det. Mycket trevligt, men trött i benen nu.



Plan i sitt esse

Tid

En fråga bara - hur fan ska man få tiden att räcka till?
De senaste månaderna har jag jobbat sjukt mycket. Men en av dom var min kära borta så jag tänkte inte så mycket på tiden ifråga. Men nu. Nu när jag vill ha tid för honom har jag svårt att vaska fram den, samtidigt som jag ska hålla samma jobbtempo, kompistempo och träningstempo. Någon som har något tips för att tiden ska räcka till?

Idag har jag varit och solat med Krimmy - förberedelse inför Thailand. När jag kom ur solariet hade jag fått fräknar-chock och jag var alldeles prickig i ansiktet. Får väl lita på dom som säger att det är sött med fräknar. Efter solariet blev det en promenad istället för träning, kolla vädret liksom! Gick från hornstull till skanstull längs vattnet, där mötte vi Hélene och Märta som var ute med mamma-gruppen. Sen blev det självklart grek-käk på gyrella som vi numer är stammisar på. Blev irriterad på personalen - varenda gång man beställer souvlaki med ris frågar dom: spett eller strimlat. Så idag sa jag till dom att jag faktiskt visste skillnaden mellan souvlaki och gyros. That's it.
Är hemma nu för en liten rast från jobbet. Efter jobbet blire förmodligen afterwork och kanske möter vi upp Johanna och gitarrerna (som själv är ute och slirar), vi får se!

Imorrn blire bio med Venla. Ska se filmen "milk", sen tänkte jag försöka hinna med en sväng hem till c/o Carneheim och hälsa på lillasyster som växer i en makalös takt. Hon kan snart stå på egna ben!

Haredåligthej

Varför ställde du dig upp?

En rolig anekdot är dock den i söndags - på Thåström. Sista låten är på slutrefräng och Johanna njuter verkligen av musiken (vi andra med, men kanske inte lika utagerande). Johanna ställer sig upp och applåderar, det gör inte vi andra. Hon hinner stå i ungefär två sekunder.

(Johanna lycklig och euforiskt - väldigt inne i musiken)
Jag: Varför ställde du dig upp?


Har en kort rast från jobbet. Otroligt skönt att jobba kväll idag - fan vad jag hunnit med mycket. Promenad, matlagning och träning med Krims. Blev ett hårt pass på gymmet, träningverken börjar komma. Imorrn under dagen ska jag sola, hämta pass och träna, så till vidare att jag inte hört något från Venlish.

Harebra hej!

Thåström mm

Sitter hemma och ska snart åka och träna med Krims. På morgonen nu har jag varit ute på en timmes promenad med ipod. Tog en vända ner till Skogskyrkogården bort till Kärrtorp. Jobbar kväll idag istället för dag då det fattades personal, det gör mig inget - jag lovar. Vad skönt det var att sova ut! Och hinna göra saker på dagen också!

I söndags var vi på Thåström - riktigt grymt. Han bjöd lite mer på sig själv på scenen än vad han brukar, "sa lite mer än tre ord", som Putte sa. Han körde en ordentlig mix mellan nytt och gammalt. Bra med tanke på att plattan släpptes i fredags, vem hinner lyssna in liksom?

I helgen blire party här hemma. En rolig mix, ni får veta mer sen!

harebra hej

Hallå säkert!

Nu är det söndag igen, och jag är ledig. Första dagen den här veckan och jag har ingen aning om vad jag ska göra. Vill göra något kul men har en del att röja i rummet.

Fredagen blev lyckad. Jag som inte är ett stort fan av indiemusik blev riktigt överrumplad över hur bra konserten var! Hello Saferide lyckades hålla min uppmärksamhet kvar under hela konserten trots att jag knappt lyssnat på skivan samt inte hade några förväntningar alls - förutom dåliga. Efter konserten blev det 90's med Anna och Tobbe med vänner. Det var roligt att få dansa till några riktiga nittiotals-favoriter, typ barbiegirl och as long as you love me. Gårdagen gick ut på jobb, tolv till elva. Riktigt uttröttande. Men, done.

Ikväll blire att röja till Thåström med pappa och goda vänners lag. Cirkus ska vara en grym konsertlokal. Senast jag var där såg jag och pappa Petter, vilket år kan det ha varit? 98? However. Ser fram emot en söndag i lugn och ledighet. Tar nog en promenad framåt eftermiddagen.

En av låtarna som var riktigt bra på scen, overall med Saferide.

nej, inget saferide på youtube.

Johanna sitter och tjatar om att höra artisten (nämligen den ambivalente sångerskan säkert/hello saferide/Annika Nordin) på youtube. Nej, säger jag. Vi ska ju snart höra henne på scen!!!
Uppklädd på topp - bara för att konkurrera ut människa på scen - good luck man!

Whateva, idag har det varit hårt jobb på hemtjänsten. Ska ju jobba imorrn, men då ska jag gå intro med Johanna så det blir lite variation, fyfan vad snabbt det ska jobbas!

p.s. Jettan var inte stulen, det var Kryster som ställt den på ett ställe och sen glömt bort det.

Home sweet home...

Den här veckan har verkligen dominerats av jobb, jobb och jobb. Längesen jag jobbade en heltidsvecka med 7.30-16.45 pass. Men, nu är den nästan klar - veckan. Nästa vecka jobbar jag mer balanserat, fyra dagar och två kvällar. Kvällarna i mitten så jag får sova ut litegrann. Samtidigt känner jag mig inte riktigt frisk. Lite förkyld och halsont, men det är inte konstigt. In och ut-arbetsmiljön har gjort att man ständigt rör sig i temperaturförändringar mellan rumstemperatur och kyla liksom.

Igår gick jag ut en stund - mot alla odds. Blev en riktigt trevlig kväll men det var inte roligt att jobba idag - jag lovar. Jag, Krims, Johanna, Mattias och Kanat + 4 blev det. På tuck. Treehouse har spelning där nästa fredag, blir roligt som vanligt. Ikväll har jag varit med lillasyster och kollat "highschool-musical" ettan. Är det bara jag som tycker att den är sjukt amerikansk och tillgjord? Zac och Vanessa, Troy och Gabriella - fjantar?

I helgen blire konsert ggr 2. Imorrn Hello Saferide på Tyrol och på söndag Thåström på cirkus (vareväl?). Blir riktigt kul faktiskt. På lördag blire eventuellt kurdisk fest i solnahallen (om vi blir inbjudna).

Harebrahej!


ofattbart

Jag har följt en gammal bekants blogg under en tid. Hon har skrivit på ett underhållande sätt om sin graviditet och förväntan inför att bli mamma. Nu läste jag precis att hon har fött sitt barn - dött. Så fruktansvärt!
Jag läste precis hennes inlägg om dagen då det hände, jag höll verkligen på att börja gråta. Alla tankar går nu till denna tjej som skulle varit mamma till ett friskt och levande barn idag. Peace!

Med mig är det annars bra. Trött på att jobba känner jag. Men nu är det bara runt två veckor kvar tills vi lämnar skit-sverige för varmare bredgrader. Imorse när jag vaknade visste jag att den här dagen skulle bli piss - kolla ut genom fönstret liksom. Plussa på att cykla i det här vädret - plussa på att cykla mellan olika adresser vid olika t-banestationer i det här vädret - bajs helt enkelt.
Ikväll ska jag och Tobb ut och äta, fira våra fyra år tillsammans. Blir nog grekiska restaurangen vi var på i lördags, är sugen på veg-tallriken med wienerdolmar, halloumi, tzatsiki, friterat bröd, houmus mm. Smaskens.

Näe nu ska jag äta lite lunch i form av råris, köttbullar och tzatsiki - homemade. Harebra hej

Resumé

Fredagen började med en dipp men blev en topp. Tog först en fika med Nathalie på cozy och en sväng i ytterst läskiga och annorlunda butikerna i Götgatsbacken. Där började det! Nathalie som har en helt perfekt kropp till dagens mode hittade både det ena och det andra medan jag mest såg ut som en korv i allt jag provade. Det gjorde inget. Gick en sväng till Tuck, mötte upp HP och hade deeptalk. Dipp nr 2. Men man är glad när man kan vara till hjälp. Typ konversationen: Väntar man på ett sms så får man inget, slappnar man av och har kul dyker det upp snabbade än vad man tänkt sig. And that's it.
Tog en sväng förbi petsounds där jag möttes av dip tre:
- Får jag se ditt leg?
- Va? Bara mitt.
- Mm bara ditt (hånleende).
Fy, Stockholmare är verkligen serviceminded. Nu när jag fyllt 21 misstar folk mig för att vara under arton, pinsamt. Men jag skyller på kepsen som fick mig att se en aning yngre ut. Efter petsounds drog vi till det gamla klassiska soft. Vi hoppades på billig tequila men möttes av posh-prices. Hur som helst. Gitarrerna dök upp, Kanat med vän dök upp. När jag åkte hem åkte grabbarna till Patricia och festade natten lång. Själv myste jag med min pojkvän. En sms konversation mellan oss under kvällen var (obs, Gabriel är mitt nya alterego)

sms 1 (från Mischa till Tobbe)
Tobias måste komma och dansa med Gabriel nu, folk är tråkiga. Kom

sms 2 (från Tobbe till Mischa)
Hjärtan. Jag tror att Gabriel får dansa själv ikväll.. Men jag tror också att Tobias älskar gabriel så mycket som det går.. Puss puss

Min pojkvän är fin.
Under lördagen fick jag feber och låg mest i sängen, förutom när jag var i Farsta med mamma och vaccinerade mig mot hepatit a och b. På kvällen åkte vi till stan och åt på restaurang, lill-tuld fyllde 9 år! Stor tjej. Asgod mat på grekisk restaurang, sen hemmakväll med pojkvännen. Igår vare jobb, men också! Jag och Tobb har varit tillsammans i fyra år nu. Galet snabbt allt har gått, men väldigt bra och fint och underbart! Vi ska fira det någon dag i veckan när det passar, igår jobbade vi båda två hela dagen.

Ett nytt scenarium jag och Krimmy spårade lite i utgick från boken "TACK! Håll käften", som skrevs någongång under 60-talet. Vi resonerade kring i vilket sammanhang en sådan fras kunde användas och kom fram till:

Krimmy har lagat mat.
Gäster: Mmmm... Vad gott det var!
Krimmy: Tack, håll käften!

Otrevligt! Javisst, KKK is on fire!

Effektiv!

Idag har jag varit effektiv! Har gått upp tidigt och fixat med en massa som borde blivit gjort för längesen. Först och främst ett nytt pass. Polisen kollade på mig som att jag vore störd på något sätt - mitt pass går inte ut förrän om 2 år men ser ut som skit. Så nu får jag ett nytt. Jag fick absolut inte lé på fotot. Det skulle vara neutralt. Varför inte besvara myten om svenskar som tråkiga?

Efter pass-fixet mötte jag upp mamma för en lunch. Träffade Krims och solade på en pengatvätt, gick och tränade och sen jobb - som vanligt. Har haft en liten kort rast nu, mitt schema blir bara stressigare och stressigare. Nästa lördag ska Johanna gå intro med mig eftersom hon ska ta en del pass nu när jag åker till Thailand.

Imorrn blire jobb på dagen, sen fika med Nathalie och förhoppningsvis bio med Venla på kvällen. Min Tobb ska komma och lämna snus snart, har lite småabstinens.

Harebrahej

back to the reality.

Nu har äntligen min kära kommit hem! Pirrade i magen när jag begav mig de tre minuter som är mellan oss igår kväll, gladeligen är allt som vanligt! Det som skrämmer mig mest när vi är borta från varandra är egentligen inte enskilda händelser som kan ge konsekvenser, snarare att jag är rädd att tappa bort mig själv i vardagen, strukturera om vardagen. Men, man har ju blivit äldre. Den här gången har det funkat otroligt bra!
Idag har vi ätit lunch i globen på buffén på "Röde kvarn". Riktigt bra pris, 68 spänn för buffé blandad med dagens husman, pizza och asiatmat. Passade mitt hjärta bra som tröttnat på thai-skit-mat.

Sen har jag tränat med Krims också! Körde ett rejält konditionspass på crosstrainers samt lite styrkeövningar med mina nya träningshandskar. Ska tvinga ut min Tobb på en promenad när jag slutar jobba, en ny bra rutin tycker jag - segt tycker han. Men sånna är vi, och vi är bra ihop! Ser verkligen fram emot vår resa som börjar närma sig, runt tre veckor kvar, så imorrn på dagen ska jag träffa Krims och skaffa pass, vaccinera mig, träna, younameit. Ska försöka hinna med att sola också så jag inte blir helt svedd när jag kommer ner till värmen.

Hoppas ni haft en bra dag!

pusshej

ibland tror jag att jag är den klokaste människa som finns.

En av mina bästa sidor är att att jag är otroligt diplomatisk. Jag har lärt mig att hantera ilskan innan den dyker upp. Känner jag att jag blivit orättvist behandlad/anklagad för något låter jag alltid saker och ting sjunka in innan jag reagerar, för om det är något som är hemskt så är det ohanterlig ilska. Man säger sårande saker, man säger saker som inte alls var menade, men man säger saker som också inte går att ta bort. Man slår under bältet och kränker. Nog om detta. Jag önskar bara att alla kunde resonera så.

Idag är jag glad - förövrigt. Jag fick reda på att jag ska få fortsätta på min kvällsrad när jag kommer hem från Thailand! Vilken lättnad. Jag som låg uppe och tänkte och funderade inatt kring hur mycket jag trivs på min nuvarande arbetsplats. Jag skickade iväg mejlet till min chef innan jag fick höra något definitivt - och vips. Jag får komma tillbaks, min tjänst fortsätter alltså den 4e maj igen. Vilken lättnad! Jag trodde aldrig att jag skulle tycka om att jobba i hemtjänsten mer efter det förra stället jag jobbade på (sjuk arbetsmiljö, konstig organisation samt oplanerad). Men, sanningen är att på min nuvarande arbetsplats trivs jag otroligt bra med mina kollegor, Kanat och John. Vi må vara olika men samtidigt kompletterar vi varandra sjukt bra - åtminstone enligt mig. Samtidigt som jag fått upp lönen ett par tusen genom att byta arbetsplats och faktiskt kunna stabilisera lönen lite mer nu när jag vet att jag alltid har en garanti på mina pass. Super!

Detta firade jag med en present till mig själv - köpte NY-kepsen jag kikat på tidigare samt gymhandskar, passade också på att köpa ett par hanky-panky trosor för presentkortet jag fick av Krims i födelsedagspresent! Harmoni på arbetsplatsen är viktig!

Snart ska jag kika på andra avenyn, ska ut på prommis sen med Johanna och gå en bra bit. Man tänker så bra när man går, samt sist... Men absolut inte minst, träffa min Tobb! Planet är förstås försenat en och en halv timme irriterande nog, men snart kommer han hem, 2 och en halv till han landar!


                                                                        What to do without yoou!


Ambitious

Jag är rätt glad nu. Inatt låg jag och funderade kring mitt jobb i hemtjänsten och hur glad jag är att jag har det - och hur lite jag vill bli av med min kvällsrad, vilket det finns en risk att jag gör nu när jag åker till Thailand. Skrev därför ihop ett mejl med ett antal punkter som motiverar varför jag borde få komma tillbaks efter resan. Det verkade göra susen! Min chef skrev att hon såg det jag hade skrivit och undrade vilka datum jag skulle vara borta!
Jag blev glad när jag läste det!

Snart ska jag iväg och jobba. Har sovit från och till sen klockan nio imorse och ska snart ta och äta lite gröt. Ikväll kommer Tobb hem - dock är planet något försenat, stör mig. Så jag och mamma ska åka och hälsa på mormor, sen kanske det blir träning ikväll? Krims är du på? Jag har iofs världens träningsverk sen igår (som jag trodde) men det löser sig väl under dagen. Nu ska jag sätta på mig min vårdbiträdes dräkt (leopardvelourfärgad från HM) och parla mig iväg till jobbet. Jag och mamma spelade Alfapet igårkväll. Väldigt kul!

Hade bra hej!

go girl

Kom nyss hem från jobbet. Tog en skön och avslappnande (men jobbig) promenad i snökaoset hem från jobbet. 45 min tog det, men hade ju musiken i lurarna så det störde inte mig. Skönt med frisk luft!
Kände idag att jag tagit på mig lite väl mkt jobb - det börjar kännas i huvudet. Det hänger inte med. Därför unnade jag mig själv att boka av morgonpasset imorrn och på torsdag och ge det till andra timanställda. Ni ser! Hälsosam som jag är tänkt jag sova ut imorrn. Börjar tolv på hemtjänsten nämligen. Och på torsdag börjar jag istället för 6.30, 16.30. Det people, är skillnad. Jag får jobba mer nästa vecka när jag har mer ork. Jag är ju faktiskt inne på min nionde dags jobb nu så alltför kaxig får man inte vara.

Har betalt räkningar nu och har faktiskt inte ont i magen. Det känns som ett bokslut liksom. Jag har betalt av det sista på mobilen, betalt av mobila bredbandet, postorder-räkningar samt satt in pengarna till Tobb för resan, känns ruggigt bra. Mattias är snäll, jag ska få låna hans backpacker-rygga när jag åker till Thailand så jag slipper köpa någon 1500-klassens bag. Skönt.

Jag börjar få träningsverk i vaderna. Idag körde jag mitt egengjorda träningsprogram här hemma igen. Gick riktigt bra, men med erfarenhet från förra gången kommer jag har rejäl träningsverk i hela kroppen imorrn. Så träning vet jag inte om det blir imorrn, kanske en promenad innan jobbet dock. Och imorrn, gott folk. Kommer min Tobb äntligen hem. Känns pirrigt - vi har aldrig varit ifrån varandra så här länge. Samtidigt har ju tiden gått snabbt, men ändå. Kommer klättra på väggarna på kvällen imorrn, måste se till att ha nått att göra tills han kommer hem runt halv 10 på kvällen. Men det löser sig nog!

Nu ska jag samtala med mor och sen sova!

Hare bra hej.

Big laugh

Säger bara sjukt.


Pappa i kina-affären


Jag med mitt nya fynd


Jag i Skanstull med mitt nya alterego

almost

Sitter nu hemma och har en kort rast innan jag fortsätter jobba. Är väldigt trött idag - men har hunnit med mycket.
Först var jag hos mormor och hälsade på, sen åt jag lunch med pappa. Vi köpte en grismask för 5 kr som jag sedan väckte stor uppmärksamhet med mellan Skanstull och medis - mentalpatient. Det skrattade vi gott åt. Sen mötte jag Krims och MatteP på fyra knop där dom åt crepes. Lyxlirare! Sen har jag jobbat och håller på och jobbar.
Imorrn blire också jobb, 12-21. Egentligen en väldigt jobbigt pass då det inte ingår något pass. Men jag fortsätter som vanligt att boka in en massa jobb. Snart Thailand liksom. Om två dagar kommer mitt hjärta hem! Fan vad tiden har gått snabbt ändå! Ojoj, ska bli riktigt roligt!

Näe, nu back to work.


RSS 2.0