Tao imorrn!

Nu sitter vi har, inne pa var sista kvall pa phangan. Imorrn drar vi vidare till Tao for en ytterligare studie i thailanskt oliv. Det ska tydligen vara grym snorkling dar, och vackra strander. Blir nog Bangkok pa mandag som det ser ut just nu. Men planer kan andra sig, tank om Tao ar helt underbart?

Snart ska vi satta oss pa strandrestaurangen med en ol och spela plump. Packat har vi inte gjort an, men vada. Bussen gar ju bara klockan 7.30 imorrn. Vi valde den tidigare varianten iom att vi inte vill forlora en hel dag i resa. Jag kan val saga att jag ar hyffsat smutsbrun. Eller for att vara krass, en blond afrikan. Har kort sololja pa stranden de tva senaste dagarna for att steka lite extra. Oroligheterna i Bangkok verkar ha lugnat sig totalt. Enligt thailandarna sa kan man inte pa nagot vis marka att en demonstration (eller ett smarre imbordeskrig, enligt UD) har harjat. Allt ar som det ska vara helt enkelt! De senaste dagarna har vi bott i en mycket primitiv och spartansk bungalow, vi har dock sluppit insekter och nastan alla gekkos 390 baht har det kostat.

Nu ska jag socialisera med resten av HP och vara melankolisk over att aka vidare.

harebrahej


Update

Vi blir kvar pa Phangan ett tag till. Kanns som stallet motsvarar var efterfragan. Sol, bad, o-liv utan stress, samt en del folk i var alder. Under gardagen stack vi ivag pa en annordnad battur - hogst overskattad. Vi kunde inte aka till tva av stranderna for att det var for mycket vind och vagor. Baten var en bat av typen longtail, alltsa B.

Under gardagen var jag valdigt trott hela dagen. Sov forst 11 timmar till morgonen, sen tre timmar mellan sju och tio, och sen gick jag och la mig vid elva, och har sovit till nu. Hoppas den har dagen blir mer energirik. Anar att gardagens somn grundas pa varmen, mitt skrubbsar pa benet samt viss tristess. Pa torsdag har vi planerat att ta oss over till Tao for lite snorkling och strandliv. Sen blire Bangkok med shopping, battur och sightseeing.

Harebra hej!


Phangan

Nu har HP och Tobbe hamnat pa Phangan. Ett stalle som passar oss mycket battre an Samui. Under de senaste tva dagarna har vi solat och badat en massa. Har ar det varmare an nagon annanstans kanns det som. Man sitter i skuggan och svetten rinner. Vi har varit pa massage, shoppat litegrann. Druckit ol och buckets pa stranden och varit med pa det otroligt promotade halfmoon-party. En mindre variant av fullmoon. Inte for att vi sag nagon mane, men har handlat allt om att motivera folk till att festa och gora av med pengar.
Det ar mycket billigare har jamforelse med Samui. Vi betalar 380 baht natten for en bungalow, frasch, kallvatten och otroligt spartanskt - men det duger!

Har precis atit en stor frukost bestaende av yoghurt och fruktsallad, strawberry-shake och delar av en club sandwich.
Hoppas allt ar bra med er darhemma!

Samui!

Nu sitter vi har, hela bunten! Efter en lang och otroligt jobbig resa. Tag till Ho Chi Mihn (dar en av de som satt precis framfor oss satt och hulkade och var pavag att spy) iskallt tag pa grund av ACn plus ett antal vantetimmar pa flygplatsen. Till Bangkok vantade i tre timmar, sen flyg till Samui. Det var helt coollugnt i Bangkok. Markte inte av nagot av demonstrationerna som hade skakat huvudstaden. Val pa Samui hade vi valdigt svart att hitta ett boende under 1000 baht. Slutade med att det blev en Bungalow for 800. Lite dyrt tycker jag. Men! Sen dok Krims och Johanna upp. Kart aterseende! Vi har idag legat pa stranden. Har ar det varmare an alla andra stallen vi varit pa, helt vindstilla. Imorrn aker vi vidare till Phangang eftersom vi tycker att den allmanna prisnivan ar otroligt dyr har! En troja som jag kopte for 100 baht i Bangkok kostar 400 har - sjukt. Dessutom tycker vi att Chaweng, dar vi befinner oss, ar totalt sonderexploaterat och paminner om ett typiskt charteromrade i Grekland. Hur som, vi har kopt batbiljett sa vi aker vid 10.30 imorrn!

Allt bra med alla. Ska ga och ta thaimassage senare!

harebra fuckers

OMG

Vad lattad jag blev nar jag var inne pa UD's sida nu. Demonstrationerna i Bangkok verkar nu ha lugnat ner sig rejalt och typ avslutats? Jag och Tobb ska ju som sagt flyga dit imorrn vid halv tio tiden. Aven om jag kant mig hyffsat lugn hela tiden vet jag att mor min darhemma har oroat sig en del, och sakert far ocksa! Nu kan ni nog vara lugna iaf. Sjalv har jag anda kant mig hyffsat lugn iom att vi inte ska in i staden utan endast vistas pa flygplatsen, men men.

Som sagt, vi har checkat ut fran vart rum, legat pa stranden, och precis atit lunch. Ska ta en dusch och hanga vid datorn de sista timmarna innan vi hoppar pa natt-taget till Ho Chi Mihn. Sjalv gillade jag inte det dar taget sarskilt mycket. Det var lite overkill att enbart dela vagn med en massa vietnamerser och tagvakter varav ingen kunde engelska. SUCK. Nu kanns det atminstone bra att vi valt att aka natt-tag. Vill inte att en enda dag till ska ga till spillo enbart for resandets skull. Annars kanns det ratt skont att aka harifran nu. Bade jag och Tobb langtar till Thailand som kanns mer familjart an Vietnam. Mer tryggt, trots kaoset som har varit! Sa imorrn vid den har tiden har vi landat pa Samui. Kanns bra!

Tog massage igar och idag pa stranden av en rolig kvinna. Oljemassage pa hela kroppen och huvudet, riktigt skont vare! Lite dyrare an i Thailand men ocksa battre enligt mig. Hur ofta unnar man sig massage pa stranden i Sverige liksom!?
Nej nu vill jag att det ska ga ett dygn sa jag far se mina kara vanner som kommer till Samui ett par timmar efter oss, ses!

Hor av mig till dig pappa och mamma (som inte laser den har bloggen) nar vi landat i Bangkok imorrn!

Harebrahej!


Hot in here!

Antligen! Datorerna pa hotellet var lediga! Sa jag och Tobb passar pa och fordriver lite tid. Har precis atit en megastor frukost bestaende av; mangoshake, tomatsoppa och aggbaguette! Jag ar skitmatt. Det blir nog ingen lunch idag! Morgonen borjade med en langpromenad langs stranden. Fan vad varmt det ar idag! Och gardagen blev lite sen. Drinkarna som saljer har ar sjukt starka, sa man kan typ pa sin hojd dricka en. Och absolut ingen bucket. Vi har bott hotellrum som sagt. 2 dollar extra per natt sa fick vi takterass som vi, enligt planerna, skulle sola pa. Nagon solning dar har det inte blivit an. Stranden lockar mer! Nu har vi bara tva dagar kvar i Vietnam. Har hort talas om oroligheterna i Thailand. Och for alla som oroar sig for mig! Gor inte det, vi ska bara till Bangkoks flygplats och hoppa pa nasta flyg, vi kommer alltsa inte att bli integrerade i vare sig demonstrationer eller valdsauktioner. Vi tar den sakra vagen till Samui. Vi ska aka natt-tag fran Nha Trang till Ho Chi Mihn. Blir nog inga Chichi-tunnlar. Ho Chi Mihn ar en otroligt kaotisk stad dar bilarna kor pa fel sida. Laskigt! Fran tagstationen blir det en taxi till flygplatsen, och sen en fyra timmars vanta pa planet som tar oss till Bangkok. Men det ar i overmorrn som sagt. Vi aker natttag harifran imorrn pa kvallen! Sa vi har tva dagar i solen kvar!

harebra fuckers


Chillin

Inget blogginlagg igar, ni dog av nyfikenhet va? No shit.
Ingenting har hant har i Nha Trang sen sist. Vi har solat (och brant oss lite smatt) vi har atit massa (som vanligt) och igar gick vi till en skonhetssalong sa gjorde jag manikyr och pedikyr. Senare idag ska vi se vad orten har att erbjuda. Vi har knappt sett oss omkring utanfor turistbubblan. Sjukt ar det att Krims och Johanna snart moter oss! Om typ tre dagar sa mots vi pa Samui. Blir skoj. Kul att bli uppdaterad om laget hemma. Dom maste nog kopa med sig lite snus till mig. Andra onskemal jag har ar typ saltlakrits och Marabou-choklad. Det narmsta som gar att fa tag i har ar Mars. Men det gar inte att jamfora.

Jaja, hors fuckers!

Way too hot

Om man inte kan bada - pagrund av de onda vagorna, sa maste jag (i vanlig svensk ordning) klaga pa vadret! Fasiken vad varmt det ar! Var precis ute pa en langpromenad langs stranden pa en timme och svetten bara rinner. Da ar det frustrerande att inte kunna ga ner och ta ett dopp!
Nu sitter jag (aterigen) nere i hotell-lobbyn och vantar pa att Tobbe ska vakna sa vi kan ga och ata frukost! Jag ar vralhungrig som vanligt. Det dar med att ata ar en grej som har blivit svar att kompromissa har nere. Tobb ar van att ata ett stort mal om dagen och sen klara sig pa det. Sa kan absolut inte jag ata! Jag maste ata tre mal atminstone om dagen, fast lite mindre maltider. Detta problem leder till att innan middagen vid 8-9 pa kvallen sitter jag och tjurar for att jag ar hungrig medan Tobbe menar pa att vi at nyss! Suck!

Tankte lata er dromma bort lite genom en bild av omradet...


Nha Trang beach

har saljer dom buckets for 17 kr, det ni

Flummigt inlagg, jag vet. Men hur ska man beskriva anledningen till att man tva dagar i rad sitter och skriver i sin blogg, genom Vietnam?? Vet inte riktigt...
Vi har internet gratis genom hotellet sa har man en dostund gar man ner och satter sig helt enkelt. Idag har vi varit pa stranden och njutit av de totalt livsfarliga vagorna, man vagar helt enkelt inte bada! Jag gick i en gang. Jag spolades langs strandkanten av forsta basta vag, INTE att rekommendera. Sen blev det avduschningar fran hotellet (ligger fem minuter darifran). Vi kom precis hem fran en otroligt god middag samt billiga buckets for runt 17 kr styck. Observera att buckets ar sprithinkar med en del utblandning. Tobbe har gatt upp och sovit. That's it liksom. Men hur som helst blev jag otroligt glad over middagen jag at idag. Jag ar redan (klandra mig) trott pa den asiatiska maten. ALLT smakar likadant, sa nar jag ska ata middag ska det helst vara pasta. Och ni hor ju hur det later, jag och pasta? Nej, jag tal inte gluten, vanligtvis, men har kan jag inte sta emot frestelsen att ata pasta med australiensk graddsas, kycklingfile och svamp for 15 kr. Skulle ni det? Fragan klingar.

Men det var hur gott som helst, och snart ska jag ga och sova i det fraschaste boendet vi har bott i. Vi slipper kackelackor, myror, mygg och geko-odlor till priset av 40 kr/person. Inte illa. Aircondition och badkar (?) har vi ocksa, och tva dubbelsangar. Och stadning och toapapper varje dag! Wow, Im in paradise!

Ni lar hora mer fran mig imorrn! Nu ska jag ga och sova.
Sov gott fuckers!

Nha trang

Hit har vi nu antligen kommit fram efter nastan tva heldagars resa. Resan hit med flyg gick smidigt, tagresan var dock hogst overskattad och inte vard hundra kronor, enligt mig. Hur som. Nu ar vi framme. Mitt forsta intryck ar att Vietnam verkligen ligger efter Thailand bade med sprak (engelskan) och gastvanligheten. Har far man klura sig till hur man ska ta sig till ett stalle, gissa hur mycket man ska betala etc. Lite besvarande nar man nu ar van vid thailandska turistandan. Hur som. Nu ska vi snart ner och ata frukost, sen blir det en skon dag pa stranden, for att sen utforska utelivet!

Hors!

Bangkok!

Nu blev det en lite snabbare uppdatering har i bloggen. Inte for att jag tror att nagon av mina otroligt hangivna blogglasare bryr mig, men anda!

Nu har vi lamnat paradiset bakom oss, for ett nytt otroligt speciellt och haftigt stalle, namligen Bangkok. Det gar givetvis inte att jamfora med Kho Chang som jag definitivt kommer att atervanda till nagon gang i framtiden, det lovar jag. Vi har rest ca 10 timmar idag. En del oro kring huruvida vi hade blivit blasta samt fatt felaktig information av resebokaren da han inte kunde nagon engelska alls. Men allt gick bra! Vi har akt en variant av tuk-tuk, bat, och sen buss under 7 timmar - suck. Men nu ar vi framme och jag inser snabbt att de sakerna jag hittills hunnit kopa pa Kho Chang har jag blivit blast pa. Pa Khaosan road finns allt man kan tanka sig och mycket mer! Har visade Tobbe mig att man kunde kopa forfalskade pass/id-kort samt studentleg, later otroligt seriost! Vi at givetvis pa Donken sa snart vi fick tillfalle, usch vad jag redan ar trott pa den ensidiga thaimaten! Ge mig korvstroganoff NU!

Som sagt, imorrn vantar nya vyer. Vietnam, Ho Chi Mihn. Planet landar vid nio-tiden och da vantar en lang tagresa pa ca 7 timmar for att na malet med resan - Nha Trang. Forhoppningsvis kommer det att vara jamforbart med Kho Chang vilket jag hogt tvivlar pa, men. Jag ser fram emot ytterligare billiga priser, sol bad och vackra vyer!
p.s. Inatt bor vi pa ett helt okej hostel for 35 kr per person, bra eller vad?

Hors snart!


Koh Chang / Lonely Beach

Pattaya vare ju ingen ide att stanna i sa vi akte till Kho Chang - vilken lycka.
Vi har varit har nu under 6 dagar, aker imorrn vidare till Vietnam. Jag vet inte hur jag ska kunna beskriva hur fantastiskt det ar har och samtidigt ge on rattvisa. Nar vi kom hit i tisdags forra veckan kandes det som vi var pa djungel-trekking, fuktigt, gront, insektsdjur och framforallt sunkiga bungalows. Vi beslutade oss for en for 600 baht natten, den ar okej. Vi kunde ha bott billigare, och kanske hade vi tjanat pa det. Det kryper bade kackelackor och gekos pa vaggarna och golven. Men, vi har ju ett myggnat. Vi har traffat tva jattegulliga tjejer fran Sverige, Sofia och Nina. De akte dock hem igar och ska lamna paradiset om en vecka efter tre manders backpacking. De senaste dagarna gar alltsa att sammanfatta: Sol, bad, chang-ol, restauranger pa bryggor som kanns otroligt ostabila, reaggie (stavas det sa?) musik, tatuerade flum-thaimanniskor, backpackers, hippies, insakter, mys och en del buckets. Det kommer aldrig att bli mojligt att ge en rattvis beskrivning av denna underbara plats och jag ar sa glad att vi hamnade har!
Imorrn blire vidare till Bangkok och sen Ho chi mihn och Nha Trang i Vietnam. Hoppas ni alla har det jattebra darhemma!


Har har vi suttit och atit i princip varje dag

RSS 2.0