Hemtjänstparty

Idag är jag sliten - riktigt sliten. Båtfesten igår var otroligt lyckad. Och vem, om inte jag, startar upp ett dansgolv för allt hemtjänstfolk. Fick beröm av min chef för att jag var så party och lyckades involvera hela arbetsgruppen!

Men idag, som sagt. Har jag jobbat. Det har gått bra - som alltid. Men fan vad sunkig man känner sig! Jag var åtminstone inte ensam. Det stank gammal bakfylla i konferensrummet. Mys. Åt pizza med Tomas och skvallrade om gårdagen. Köpte godis (för första gången på säkert en månad) och satte mig martyriskt i soffan och svullade. That's life liksom. Idag är det sommar ute, som tur är. Och inget sommarlov blir det i år.

harebrahej

Duktigt!

Är nyligen hemkommen från en lång dag. Började dagen 7.30 med att jobba på i hemtjänsten. Åt lunch med Tompa vid elvatiden, jobbade vidare till halvtvå. Tog en promenad in till Söder, 45 min. Gick runt och kollade affärer. Promenerade till gruppboendet där jag jobbar sporadiskt. Jobbade där mellan 15-21 och sen gick jag hem i 45 min! Grymt, eller hur?

Hur som. Planen inför morgondagen är att vakna, ta en promenad. Börja jobba klockan 12, sluta jobba 22.45, hooka upp med dom andra och ta ett par glas. Åka hem, sova. Vakna upp och vara ledig på torsdag! Wonderful. Jag var en tråkig flickvän igår. Jag och Tobb skulle mysa och kolla på nån film. Vi fastnade framför Filip och Fredrik (mina hat-tv-profiler) och givetvis somnade jag! Bara en halvtimme efter vi träffats. Stackars min pojkvän. Jag somnar jämt! Hur som... Dags att ta itu med det där med nedladdning. Tror att det släppts ett nytt 90210 och Gossip girl, eller har jag fel?

pusshej

sommarmåndag

Fy vad jag sovit lite idag! Men nu är jag igång och jobbar iaf. Jag tror att hemtjänsten är det enda knegarjobbet som har flexibla tider. Nu har jag lunch och sitter och njuter av råris med keso och halloumiost. Min favoriträtt under "nyttiga" perioder. Fördelen med den rätten är att den innehåller alla beståndsdelar; bra kolhydrater, protein från keson och osten, samt fett från matoljan som man steker i. Man håller sig mätt länge helt enkelt!

Sen man slutade ha sommarlov känns det som att sommaren passerar omärkvärt. För visst är det sommar nu? Jag tycker det. Igår jobbade jag med en kortärmad kofta och frös inte. Observera då att jag jobbar på kvällen. Är det inte härligt?

Efter jobbet blire träning med Johanna. Sen blir det chill.

trasiga blöjbitar flyger i luften

En trasig blöja kan lätta upp stämningen i en miserabel arbetsgrupp. Eller nått?
Hur som var det roligt...

Idag har jag inte gjort mycket. Ätit pizza, i ren tröst. Ätit en vaniljbulle, bara för det var så jävla gott. Hängt ute i solen med pojkvän och familj. Nu sitter jag på rast och har precis ätit fullkornspannkakor och en macka. Gott. Energinivån är inte på topp efter 3 timmars intensivt jobbande. Imorrn ska jag jobba dag. Skönt med lite omväxling. På torsdag är det räkfrossa/taco-buffe, det ser jag fram emot!

harebra hej


Lördag-Söndagmorgon

Gårdagen blev som planerat. Trevlig lunch med far och sen jobb. En jobbkonflikt urartade och jag gick runt som en exploderande bomb  typ hela jobbpasset. Vet inte riktigt om jag är nöjd med lösningen. Det återstår att se.
Blev utgång med HP och Tompa från jobbet. Hyffsat trevligt, men kände mig inte riktigt i form. Idag stod det loppis på planerna, får se om jag pallar åka till Vårberg. Så jäkla långt. Annars är det jobb ikväll som vanligt... KUL

Fredagkväll

Gudars! det här måste vara första fredagskvällen på säkert ett år som jag inte är ute och härjar, eller åtminstone är ute och tar en öl med HP. Men idag orkar jag inte! Dels har jag jobbat första passet på länge, dels äter jag icke-alkohol-vänliga värktabletter. Man får inte träna med dom heller. Men det gjorde inget. Jag tog dom bara nu på kvällen eftersom jag känner av dagens ansträngningar på min muskelinflammerade rygg. Så det fick bli hemmakväll, skönt det. Det har varit en intensiv dag som vanligt. Var i Sickla med mamma och Tilde, åkte sen och tränade med Krims. Blev 5 km på löparbandet. That's it. Har inte varit ute och gått idag, likabra det. Det tar på krafterna att komma tillbaks, back on track liksom. Imorrn ska träffa far och äta lunch. Innan dess blir det en långpromenad och sovmorgon! Suveränt!

Sovgott harebrahej

Fredag

Vaknade för en stund sen hemma hos Tobb, fan vad jag drömmer mycket nuförtiden! Det är det ena och det andra och så vaknar man och vet inte om man har drömt eller om vissa saker faktiskt hänt.
Åt precis en keso-macka och ska snart åka in till Ringen men mamma och Tilde. Byta ett par guldskor jag fick av mamma som dessvärre gick sönder direkt - typiskt H&M. Man köper nått lite billigare och vips så är de trasiga på en gång. Kläderna är av annan kvalitet dock...
Efter Ringen ska jag möta Krims och gå och träna. Blir nog en joggingtur på 5 km och kanske lite styrka? Idag mår jag finfint i ryggen och känner nästan inte av sträckningen - skönt.
Ska tillbaks till jobbet ikväll, men vet inte om jag är sugen på att göra något efter. Känns inte riktigt lockande av någon anledning.


Aja, hörs!

torsdag

Dagen har varit seg på nå vis, ändå väldigt händelserik!
Började med en långpromenad med Tobb in till stan. Blev en annan sväng via Hammarbyhöjden. Mys med min fina. Blev lunch på McDonalds, riktigt gott! Efter det mötte vi upp Venla på Cozy och avhandlade lite skvaller. Efter det, Söders höjder för att passa lilla Märt. Gick väldigt smärtfritt och hon sken som en sol mest hela tiden. Ut på promenix och mötte upp pappa och Hélene som avslutat sin "bröllopsdagsmiddag", sen bar det av till hemkomna Jonatan. Klippte och trixade med hans hår - fåfäng som få! Men snyggt blev det!
Promenad hem och nu slapp framför datorn. Ska snart över till min pokerspelande Tobb och mysa. Imorrn ska jag tillbaks till jobbet. Känns skönt, man blir rastlös av att vara sjukskriven. Jobb hela helgen men bara tre dagar nästa vecka. Helt okej faktiskt!

Well...
hörs imorrn!


Mina fina underbara systrar!

Jippie!

Har varit hos läkaren precis. Han bekfräftade det jag hoppats på - det var bara en rejäl sträckning! Gud vad skönt, då slipper man bli invalid för resten av livet. Skämt åsido. Ska börja jobba igen på fredag. Var förbi idag och hämtade mitt sommarschema. Det såg bra ut! Jag har ingenting emot att jobba i hemtjänsten under sommaren, det är den bästa tiden. Jag blev rätt glad idag. Träningen börjar ge resultat vilket är väldigt kul!
Skippade dock core-träningen idag eftersom den fokuserar just på musklerna i ryggen, som jag för närvarande har inflammation i. Så, blir en lång promenad senare istället!

Ikväll blire grillning hos Krims. Trevligt! Ska nog köpa med mig biff eller nått annat smaskigt. Imorrn ska jag vara barnvakt åt lilla Märt. Spännande! Blir definitivt en promenad där på kvällen. Hon gillar att ligga i vagnen den där lilla!


Jag och Krims på gyrella under förra veckan

Tisdag.

Nu har jag haft en litet uppehåll igen - till allas förtret? (noshit)
Jag har inte haft någon lust att skriva, vet inte riktigt varför. Men det som hänt sen senast är väl typ att jag är sjukskriven ett par dagar från jobbet på grund av att jag fick ont efter förra veckans torsdags-pass. Läkaren sa till mig att jag ska röra mig så mycket jag kan, men att jag inte ska belasta. Imorrn ska jag till honom för en check.

Idag har jag alltså promenerat i en och en halv timme samt sprungit 5 km. Jag och Tobb har ätit middag på Jesses, vårt favorithak. Mums. Blev plankstek med hemmagjort mos och vitlöksbröd. Ibland får man unna sig! Ska snart kolla på en film och sen är det läggdags.
Igår var jag på poweryoga - otroligt skönt för ryggen faktiskt och promenerade. En massa.
I söndags var jag bara hemma och tog den lugnt med familjen.

Men nu så kommer jag igång igen! Ni som är intresserade av hur min kosthållning och träning går kan jag väl säga, hyffsat bra. Jag har förstått att det inte går att strunta i allt som är gott under någon längre tid så nu unnar jag mig en del saker, vilket bemöts med "min lilla godisgris" från Tobb. Menmen...


Nu ska jag kolla på film, harebrahej


Tråkmåns

Här sitter jag - hemma på rast (måltidsuppehåll) och frågar Johanna trevligt, vill du gå ut och ta en öl?
Nej, jag är för trött. Tråkigt, tycker jag.

Idag har jag varit mycket duktig. Promenerade till gymmet, sprang 5 km på 30 min (grymt för att vara mig) och gick till jobbet därifrån, Im good man! Men fan vad benen värker nu, och fan vad jag känner mig trött i hela kroppen. Men men, blir träning med HP imorrn igen 11.00. Sen blir det jobb 13-22.45, alltså 10.75 timmar. Mycket jobb mycket pengar. På fredag blir det en liten hemtjänst-afterwork. Action!

Annars vare väl inget.

harebrahej

storstädning!

Igår träffade jag Michaela, sen åkte jag och Tobb till Ikea. Köpte på mig lite nya förvaringsboxar, galgar, ny pappersförvaring och nya kuddöverdrag til sängen. Blev snyggt. På kvällen var Krimsan här och vi hjälptes åt att först rensa ut Johannas garderob (en överfylld sopsäck) och sen min - på frivillig basis. Det är en befrielsekänsla att göra sig av med gamla grejor. Nu väntar jag bara på svar från mor om jag kan använda den nya dammsugaren som hon köpte strax innan dom åkte.

Idag ska jag promenera, sola, träffa Krims och träna och ikväll blir det jobb. Ska slänga alla gårdagens sopor också. Lägenheten är belamrad just nu.

Hörs!

måndagssång

Idag har också varit en intensiv dag. Vaknade tio minuter innan jobbet skulle börja med kraftig huvudvärk och trötthet. Kanske det är som pappa säger att herpes ger en nedsatt humör/fysik/känslighet? Hur som. Kom tio minuter försent till jobbet. Jobbade på duktigt, sov en timme på rasten. Promenerade in till Carneheim från jobbet, 45 min. Lekte med lilla Märt som mest är ett stort leende. Åt god stroganoff med råris (såklart), promenerade med pappa och slutligen, bio med Johanna och promenad hem. Vi såg "the reader", Kate Winslets nya. Vet inte om jag tyckte den var något för mig. Lite långsam, riktig tantdrama på nå vis. Men hursom, man kan ju inte missa hennes filmer. Hon är en av de skådisar som är stora och berömda som jag beundrar. Hon utstrålar sundhet och talang - grym kombination.

Imorrn är jag ledig, första dagen av 9. Klockan elva ska jag möta Michaela och ta en fika, grymt längesen. Hon har varit i Asien, jag har varit i Asien, men inte under samma tid. Efter det ska jag spendera dagen med min kära. Det känns som vi inte har umgåtts riktigt sen Thailand, trist tycker jag. Förhoppningsvis blir det en tur till Ikea och sen någon mysig middag någonstans.

Hoppas allt är bra!

Söndag

Idag har varit en skön dag. Började med en promenad till Söder där jag mötte först Jonatan och Venla. Jonatan ska sticka iväg imorrn, tandemcykla med Emil till Göteborg och ville ha sitt minneskort till kameran som jag har lånat för länge, och Venla ville ha sin plånbok hon råkade glömma på Tiffys igår. Sen mötte jag Amanda. Otroligt roligt att vi börjat umgås igen! Varför har vi inte setts på ett halvår liksom? dööh. Promenerade till jobbet, jobbade duktigt. Har även joggat idag, en 20 min runda på 3 km. Känner mig duktig. Mina utsvävningar den här helgen har enbart bestått av alkohol. Inge fyllekäk/bakiskäk och dylikt. Suveränt!

Imorrn äre jobb igen. Klockan 7.30 ska man va på plats. Efter jobbet blire middag hos c/o Carneheim. Sen promenad med far och lilla Märt. Hoppas ni haft en bra dag

harebrahej


Ursäkta XX, Charader

Man blir lite osmart och tappad bakom flötet när man inte har gått i skolan på ett tag. Glömmer helt enkelt bort hur ord som charader stavas, inte direkt vardagsmat.
Hur som. Dagen har förlutit snabbt. Började med en morgonpromenad på en timme, sen blev det deeptalk med HP i city och sen jobb. Är hemma en sväng på rast nu. Ikväll blir det förhoppningsvis hemtjänst-afterwork. Om mina kära kollegor pallar dvs.

en fredag i goda vänners lag...

Gårdagen var lyckad! Efter jobbet festade vi till det lite; jag, Johanna, Krimmy, Johan och Kanat. Vi körde jarader (stavas det så) och snackade. Precis vad jag orkade med! Höll mig borta från ölen igår, blev hemmagjorda drinkar på vodka och sockerfri energidryck. Folk gick inte hem förrän vid fyra, så jag hoppas att inte grannarna blev störda.

Som vanligt vaknade jag även idag tidigt. Funderar på att ta en promenad eller vänta på att Johanna ska vakna så vi kan hitta på nått, kanske loppis. Kanske brunch?

Utvärdering av den här veckans iso-diet. Har skött mig exemplariskt med ett fåtal undantag:
4 turkisk peppar, en geicha chokladbit (liten) samt en liten snickerssnack. Annars har jag promenerat varje dag och även tränat lite en del dagar, yes! Taggad.



vänskap och shit

Kände mig plötsligt, nu påväg hem från stan, otroligt ledsen. Detta beror på ett mönster som plötsligt upprepat sig, även om jag glömt bort att det fanns. Det handlar om nära vänskap. Vänskap handlar om att ge och ta, att uppoffra sig och kompromissa och givetvis om att ha väldigt roligt. Men något som är otroligt viktig är att samtliga punkter är ömsesidiga så att relationen inte bygger på den ena personens/personernas driv och den andra personen/personernas passivitet. Jag har väldigt lätt för att ge, lyssna och stötta. Ge råd till och med. Och oftast, i nästan alla fall får man samma respons då man själv känner sig nedstämd eller behöver någon att prata med. Nu har jag dock hamnat i ett sådant mönster att jag omedvetet lagt otroligt mycket energi på en person som förmodligen kommer att dumpa mig/mina andra kompisar så fort han/hon hittar någonting bättre. En person som ständigt pratar om framtiden som en rolig, intressant, lockande och fin bild utan mig och mina kompisar. En person som lever i bilder, som har helt andra ideal än han/hennes nuvarande livssituation. En illussion om det ultimata livet där de nuvarande pusselbitarna, relationerna och glädjen inte finns till. En person som man tycker otroligt mycket om som vän.

Jag hamnar väldigt lätt i sånna här situationer när det i slutändan handlar om att man uppoffrar för mycket av sig själv för att så gärna få bekräftelse, en signal om att det är på riktigt. Villkorslöst. Nu har det hänt igen. Det är med stor sorg i hjärtat som jag på ett eller annat sätt ser framtiden i den här relationen som avslutat. Den kommer inte att finnas inom ett halvår. I sånna här tankar framstår allt som så meningslöst. Liksom - vi har tillbringat en massa tid tillsammans, vi har haft otroligt roligt tillsammans, men om ett halvår är det ingenting värt. Då finns det någonting bättre.

Jag måste avskärma mig, distansera mig, hitta tillbaks till de sunda relationer jag har i HP och till Tobbe, till mina föräldrar. Inte dras med i beroendesituationer då man önskar att man vore mycket mer värd. En strävan efter att man duger som man är i de relationer man har, vilket jag (och mina andra vänner) känner till varandra. Man behöver inte alltid vara glad, vara den som bidrar med huvudpoängen i samtal, träffa roligt folk, mm. Man kan bara vara. Någonting jag är jätteglad att jag har i Krimmy och Johanna. Vi är grunden till något väldigt bra. Och jag tror ni förstår vad jag pratar om...



Vi tre mot världen

Vill tillbaks, snart!

Sitter och kikar lite på resor till Bangkok i smyg. Om allt går som jag vill kommer jag åka tillbaks den första november och återvända den första februari. Skulle verkligen vilja. Och måste boka snart om jag ska lyckas spara pengar. Det är jag dålig på.
Dagen har passerat snabbt. Började med att servera mysfrukost till mig och Tobb, sen blev det jobb i fyra timmar, en snabb fika med mamma, hämtat Tilde samt lagat mat till familjen. Blev råris med kyckling i crème fraiche-sås. Mums, och hyffsat gi-vänligt. Blev ingen morgonpromenad idag. Blev jogg igår efter jobbet. Ska ut på en längre promenad senare ikväll med Johanna. Har även cyklat till och från stan och i jobbet idag. Så en timmes cykling kan jag tillgodose mig. Mitt nya hälsojag mår prima. Får se hur det går till helgen nu. Ska i största möjliga mån försöka undvika att gå ut, men vad ska man göra annars liksom? Gaah, Stockholm är så tråkigt på det sättet. Det finns typ inget att göra så länge det inte är bra väder. Skulle vilja gå på grönan nån dag också!

Idag har jag köpt en ny stegräknare och en träningsdagbok som dom hade i Ringen. Tyvärr och irriterande nog börjar inte den förrän den 15e juni av någon outgrundlig och dum anledning...


ååh treehouse (en av mina egna bilder från Kho Chang)

could have supported us when we were tired.

Hemkommen efter en otroligt skön promenad på en timme. Passade på att köpa lite nödvändigheter i form av hårfärg, hårinpackning, fotkräm och mörk choklad. Det passar mig utmärkt att vakna så tidigt på mornarna nuförtiden. Hinner med otroligt mycket. Nu har jag precis färgat håret, diskat och ätit en lunch bestående av råris, keso och halloumi.

Appråpå promenader och träning överlag måste jag verkligen säga att det är otrolig skillnad mellan att gå/träna utan musik som med. Själv lyssnar jag nästan alltid igenom saferides skiva, sen lyssnar jag lite på Akon och numer även mina favoriter, M.I.A (paperplanes) och thai-låten från skivan job 2 do som jag köpte nere i Thailand. Motivationen sprudlar!

Jobbade mitt första pass igår! Otroligt roligt att vara tillbaks hos mina underbara kollegor och mina trevliga pensionärer. Mycket hinner hända på en månad. Helt plötsligt finns inte alla kvar. Nåväl. Ska iväg och jobba ikväll också.

Vi hörs!

Do do do - job 2 do

Back on track

Välkomna tillbaks till den bästa uppdateringen ever!
Jag har haft det otroligt underbart i Thailand men är nu hemma efter en månads tid. Resan har varit solig, äventyrlig, mysig och givande! Mer om det vid annat tillfälle. Jag har varit hemma sen i torsdags. På den tiden har jag hunnit med att ränna omkring och träffa en massa folk.
Nu är det dock måndag och jag har insett att mitt konstanta semester-leverna har satt lite spår så nu jävlar blir det nystart igen. Har dock haft en väldigt sund vana som jag även tagit med mig hem och fortsatt med, nämligen morgonpromenaderna! Men idag är det måndag, och klyschigt nog den dag som alla nystarter börjar. Jag har börjat med en timmes promenad runt i området, ätit en halv fullkornsskiva med keso och kotlettpastrami samt en tallrik yoghurt med rivet päron i. Låter bra va? Till lunch idag blir det en pastrami-sallad med keso, sallad, etc. Ska försöka hålla det här nu i ett par veckor, men ni som känner mig vet att det brukar bli annorlunda till helgen. Men vi får se helt enkelt. Ska åtminstone försöka komma i schack med min mage som på senare ätit väldigt ohälsosamt! That's it.

Ni lär se mer av mig framöver,
harebrahej fuckers


RSS 2.0